Skip to content

Cum să te îmbraci la nuntă ca să faci impresie bună

Deși nu sunt eu un mare nuntaș și chiar nu mă dau în vânt după nunți, presupun că nici nu e nevoie să fiu pentru a-mi da cu părerea. Iar asta deoarece, indiferent că ești invitat sau nu, te lovești mereu de câte o nuntă, prin oraș, la diferite locale, la biserică ori la primărie. Să nu mai zic de internet și tv, acolo unde ajung nunțile alea cu bani mulți. Astfel, fără să mergi la prea multe nunți, tot îți dai seama că unii o dau în bară rău de tot cu ținuta.

Mă refer desigur la bărbați, că doar nu-s eu în măsură să încep a scrie despre rochii, coafuri, sandale ori alte lucruri d-astea cu care noi n-avem nici o treabă.

Nu e musai să ieși în evidență

Mulți fac tot posibilul să iasă în evidență, și nu numaidecât cu lucruri bune. Fel și fel de pantofi în toate culorile, de parcă ar fi la circ, te zgârie practic pe ochi când îi vezi, nu altceva. Și e complet greșit, deoarece cred că la un astfel de eveniment trebuie să existe eleganță. De aceea porți mai degrabă niște pantofi de bărbați eleganți pentru nuntă, și cu siguranță nu vei regreta decizia, mai ales că nu sunt nici foarte scumpi. Cu 200 de lei îți tragi niște pantofi ca lumea.

Alb și negru nu va fi niciodată mai demodat

Deși nu îmi plac mai deloc cămășile albe, recunosc că la o nuntă alb și negru e combinația perfectă. De fapt, nu numai la o nuntă, ci la orice eveniment care cere măcar puțină eleganță, puțin stil. Astfel, costumul negru, cămașa albă și poate chiar și cravata neagră nu vor da niciodată greș. Arată foarte bine, deloc demodat, și elegant totodată.

De aceea nu trebuie să te grăbești să porți cămăși de culori aprinse, roz, ori alte nuanțe de genul, deoarece vei arăta iarăși ca un clown, mai ales dacă optezi pentru pantofii despre care am zis mai sus că nu e ok să îi porți. Mai trebuie doar un nas roșu, păr colorat și niște baloane din care să faci diferite forme.

Culorile se aleg cu grijă

Alb și negru nu e o combinație bătută în cuie, deși e cel mai simplu de ales, mai ales dacă vrei să îți iei de o grijă cât mai rapid și fără prea multe bătăi de cap. Mai sunt desigur și alte combinații de culori care merg, mai ales atunci când ești tânăr și îți permiți să te joci, însă și la capitolul acesta există riscul de a eșua.

Sunt însă și persoane pricepute care te pot ajuta cu un sfat, sau cu mai multe, iar în cazul ăsta lucrurile devin desigur ceva mai simple. Sunt fel și fel de bloguri ale persoanelor din domeniu, unde găsești diferite sfaturi de care să ții cont.

Dar, cu toate astea, eu recomand în continuare alb și negru, o combinație simplă și plăcută, cu care nu poți să dai greș, decât dacă insiști să asociezi și alte culori.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.