Skip to content

Cum sa iti ingrijesti acoperisul

Last updated on 2 septembrie 2019

Acoperisul reprezinta o parte foarte importanta a casei iar un acoperis bun ar trebui sa reziste zeci de ani fara probleme. Un prim pas pe care trebuie sa il faci pentru a te bucura de un acoperis durabil este sa optezi pentru cele mai bune materiale. Tigla metalica Bilka este un bun exemplu in acest sens, iar daca este bine construit atunci nu ar trebui sa ai probleme prea curand.

Cu toate acestea, nu este suficient doar sa alegi un acoperis de calitate pentru ca acesta sa reziste cat mai mult fara probleme. Mai trebuie sa iei si alte masuri care vor imbunatati considerabil durabilitatea acoperisului.

Impreuna cu echipa de la www.linerecomet.ro ne-am propus sa discutam despre cum se ingrijeste corect un acoperis si de ce sunt atat de importante aceste lucrari. Iar pentru ca orice casa are un acoperis, ar trebui si tu sa citesti acest articol care te va ajuta sa te bucuri mai mult timp de acoperisul casei tale.

Dupa ce ti-ai cumparat si montat acoperisul, nu inseamna ca ai scapat de orice grija. Ba chiar, cel putin conform Liner Ecomet, un acoperis va trebui ingrijit periodic. Indiferent ca ai un acoperis din tigla metalica, din tigla ceramica sau chiar din sindrila, verificarile regulate sunt foarte importante pentru durata de viata a acoperisului.

Inspectarea acoperisului

Unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci frecvent este inspectarea acoperisului. Acesta este expus la ploi, la ninsori, la vanturi puternice, la poluare, la razele puternice ale soarelui dar si la alti factori care il pot afecta.

De obicei, acoperisurile dispun de o garantie generoasa care poate garanta reparatiile sau inlocuirea acoperisului in cazul in care apar anumite probleme. Ar fi pacat sa nu beneficiezi de aceste servicii gratuite doar pentru ca nu ai fost atent la starea acoperisului. Practic, o inspectie ocazionala te poate scapa de o multime de probleme ale acoperisului.

Inspectia acoperisului nu este foarte greu de realizat. Tot ce trebuie sa faci este o inspectie vizuala care va fi mai mult decat eficienta. Aceasta o poti face la cateva luni, insa la un moment dat va fi nevoie si de o inspectie ceva mai serioasa. Practic, cel putin la cativa ani va trebui sa soliciti serviciile unor specialisti care sa efectueze o verificare in detaliu a acoperisului.

In cazul in care acoperisul este din metal, va trebui sa verifici anual toate suruburile. Acestea se pot slabi in timp, iar de aceea va trebui sa le mai strangi din cand in cand.

De asemenea, va mai trebui sa te asiguri de faptul ca acoperisul este mereu curat. Practic, dupa fiecare sezon va trebui sa te ocupi de curatarea acoperisului. Frunzele, zapada si alte resturi trebuie indepartate de pe acoperis. Acestea nu numai ca vor afecta acoperisul, ci totodata vor putea aparea mici incidente asa cum este o mica avalansa, mai ales daca acoperisul nu are parazapezi.

Iar daca vei tine cont de toate aceste detalii, cu siguranta acoperisul tau va fi mult mai trainic, mai aspectuos si te vei bucura de el mult timp.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.