Cum să îți alegi corect stația auto

Foarte mulți șoferi aleg să folosească zilnic o stație auto. Aceasta se dovedește a fi foarte practică, deoarece le permite să comunice foarte ușor între ei. Astfel, află informații despre traseu, posibilele controale auto și alte detalii importante. Rolul practic al unei statii CB este cu siguranță incontestabil.

Oferta de stații auto este și ea suficient de bogată. Dacă vei caută o stație auto online, vei primi o mulțime de rezultate. Există o gamă diversificată de modele, așa că alegerea poate fi una destul de dificilă.

Ți-am pregătit un ghid care te va ajută să alegi ușor o stație auto. Nu numai că alegerea va fi una simplificată, însă totodată stația cumpărată va fi conform așteptărilor tale.

Tipul stației

Există mai multe tipuri de stații, în funcție de portabilitatea lor. Acestea pot fi mobile, portabile și fixe. Stațiile fixe sunt însă foarte puțin folosite, iar acestea nu se folosesc în mașini ci mai degrabă în case, de către persoanele care locuiesc în zone mai puțîn populate. Acestea necesită alimentarea la 220V.

Cele mai populare stații CB sunt cele mobile. Le întâlnim în foarte multe mașini, iar acestea pot fi alimentate la o sursă de 12 – 24V. Sunt practice, ușor de folosit și de mare ajutor pentru mulți șoferi.

Stațiile portabile mai sunt numite și stații de buzunar. El pot funcționa cu ajutorul bateriilor, dar există adaptoare care permit conectarea lor la priza mașinii. Totuși, pentru o bună funcționare în mașină sunt recomandate modelele mobile.

Puterea de emisie

Reglementările existente impun o limita de 4W în ceea ce privește puterea de emisie a unei stații radio CB. Acestea nu sunt puse însă în aplicare, nu sunt realizate verificări, așa că există stații care au o putere de emisie chiar și de 100W.

Alege însă o stație CB radio care să îți garanteze o arie de emisie cât mai bună și mai eficientă totodată. Nici prea mare, nici prea mică, ci exact cât trebuie!

Microfon

Microfonul este un element de nelipsit de la o stație. Nu opta însă pentru orice stație, cu orice microfon. Vrei să fii înțeles cât mai bine de colegii de trafic atunci când adresezi o întrebare, iar de aceea calitatea microfonului este importantă.

Acuratețea microfonului reprezintă deci un detaliu de neignorat. Iar dacă nu vrei să ai probleme cu microfonul stației, o bună practică ar fi să alegi o stație care aparține unui brand cunoscut.

Antena

Specialiștii ne recomandă să acordăm mai multă atenție alegerii antenei stației CB. Se spune despre antenele CB că reprezintă una dintre cele mai importante părți ale unei stații.

Și putem confirmă acest lucru, dacă avem în vedere faptul că în funcție de dimensiunile antenei, aria de acțiune poate fi mai mare sau mai mică.

Conform specialiștilor, dimensiunea ideală a unei antene potrivite pentru o stație CB, care să îți garanteze o funcționare satisfăcătoare, este de 1,6 metri. Desigur, fiecare cumpărător alege antena în funcție de nevoile personale și de bugetul alocat pentru această achiziție.

Modul de instalare

Instalarea stației CB reprezintă un alt aspect pe care ar trebui să îl luăm în calcul. Antena ar trebui să ofere posibilitatea instalării cu ajutorul unei tălpi magnetice. Astfel, aceasta poate fi îndepărtată ușor de pe mașină, atunci când este parcată, pentru a preveni un furt.

Mulți dintre comercianții de stații CB radio asigură montaj gratuit, o facilitate de care merită să profiți. Aceștia garantează o instalare corectă, atât din punct de vedere tehnic cât și estetic.

Producătorul stației auto

Așa cum recomandam și mai sus, este foarte important să alegi o stație auto CB care a fost realizată de un producător cunoscut. Un brand premium, apreciat de către comercianții de stații, garantează calitatea produsului achiziționat.

Astfel, pentru a nu avea emoții în legătură cu calitatea stației achiziționate, ar trebui să optezi pentru un brand renumit. Iar dacă te întrebi care sunt brandurile de stații auto bune, îți oferim câteva exemple: Avanti, Storm, Cobra, CRT, Midland și President.

Având în vedere toate aceste detalii despre care am discutat mai sus, cu siguranță îți va fi mai ușor să îți găsești o stație auto ok.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.