Acasă Diverse Cum o fi să alegi un aragaz electric?

Cum o fi să alegi un aragaz electric?

Autor

Data

CATEGORIE

Spuneam și într-un articol anterior faptul că în ultimul timp am scris cam zilnic câte ceva despre electrocasnice. Iar pentru că nu poți scrie articolele doar așa, să fie, e nevoie deci și de ceva documentare. De fapt, ăsta e unul dintre lucrurile care-mi place la scrisul pe blog: faptul că înveți. Documentându-te zilnic și scriind despre ceva zilnic, n-ai cum să nu înveți lucruri noi.

Astfel, așa cum am zis și acuma câteva zile, consider că știu tot mai multe lucruri despre electrocasnice, chiar dacă nu-s foarte priceput din punct de vedere tehnic. Adică nu voi fi în stare să desfac un aragaz electric pe bucăți, să-l curăț de praf și alte mizerii, iar mai apoi să-l asamblez înapoi fără să rămân cu câteva șuruburi sau piese în plus. Mai mult decât atât, cred că am două mâini stângi.

Totuși, dacă voi fi întrebat de cineva ce ar trebui să aleagă dintr-un aragaz electric și un aragaz pe gaz, cred că îi voi putea prezenta câteva avantaje și dezavantaje pentru ambele tipuri. Și de fapt, aici voiam să ajung.

Am observat că nu prea există informații suficiente pe internet pe tema asta. Mai exact, nimeni nu vorbește pe înțelesul tuturor despre diferențele dintre un aragaz electric și unul pe gaz.

O să încep însă prin a spune faptul că nu există cel mai bun. Adică nu prea poți spune că aragazul electric e cu muuult mai bun decât cel pe gaz, sau invers. Cred că sunt cam egale, în funcție de modelul pe care îl alegi, iar ambele vin cu avantaje dar și dezavantaje. De exemplu, lumea alege aragazul electric în fața celui pe gaz din motive de siguranță. Se tem de gaz, iar aragazul electric pare mai puțin periculos.

Cu toate că pare un motiv bun, nu e chiar cel mai bun. Iar asta pentru că există detectoare de gaz, instalatori care să facă o treabă bună, tehnologii care opresc alimentarea atunci când apar probleme șamd. Astfel, dacă vei considera că vrei pe bune un aragaz pe gaz, nu ar trebui să eziți să-ți iei unul doar pentru că îți e frică de gaz.

Îmi place însă ideea de aragaz electric din punct de vedere al instalării. Adică nu ai de făcut altceva decât să îl pui în priză. Un aragaz pe gaz, chiar dacă pare mai accesibil ca preț, trebuie instalat așa cum trebuie, deci intervin niște costuri suplimentare. Acesta este unul dintre lucrurile la care cumpărătorii nu se gândesc dinainte.

Oricum, sper că aceste informații nu foarte multe la număr vor fi de ajutor.

aragaz electric

2 COMENTARII

  1. Cel mai usor de instalat si folosit in ziua de azi e plita vitroceramica, iar dupa ea se situeaza plitele cu inductie. Numai ca nu toate tigaile si oalele merg pe ele. Ma rog, alea de s-au vandut ca painea calda la eMag merg 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente