Cum e cu călcatul hainelor?

De când m-am mutat, am experimentat foarte multe lucruri. Nu toate au fost lucruri noi pentru mine și nu toate mi-au pus probleme  chiar dacă poate înainte nu obișnuiam să le fac. De exemplu la capitolul mâncare nu am avut deloc probleme. Am o mică pasiune pentru gătit și mi-a plăcut mereu să încerc lucruri noi. În schimb, la partea cu spălatul rufelor recunosc că a trebuit să cer câteva sfaturi și păreri.

Unul dintre lucrurile de care eram interesat atunci când îmi căutam o garsonieră de închiriat era să dispun de o mașină de spălat. Nu mă atrage deloc ideea de a spăla la lighean, iar cel puțin o dată pe săptămână trebuie să pun din rufe la spălat. Am o mașină de spălat HEC, iar programele pe ea sunt notate în germană. Așa că a trebuit să caut pe internet informații dar și să cer sfaturi despre cum se utilizează corect programele. Eu mereu căutam un program de genul „mix” cu un timp nu prea mare.

Apoi, cea mai mare problemă e cu călcatul hainelor. Lucrul ăsta nu l-am făcut niciodată. Dacă cu gătitul și cu spălatul rufelor am mai cochetat, o stație de călcat n-am văzut niciodată. Și nici n-am pus mâna pe fierul de călcat, decât o singură dată când eram mic și am ars un covor. De atunci, interdicție! Nu am mai avut nici curaj dar nici ambiție să mă mai apuc de călcat haine. Chiar dacă apoi m-am mai documentat, fie că am vrut sau că nu am vrut, mai ales despre ce înseamnă o stație de călcat haine.

Desigur, probabil că nu voi folosi niciodată o stație de călcat. Iar dacă va fi să mă apuc de călcat haine, voi cumpăra un fier de călcat simplu, nu foarte scump, dar nici prea ieftin. Totuși, dacă și pentru tine e o problemă călcatul rufelor, uite care sunt câteva criterii de care să ții cont atunci când vrei să cumperi o stație de călcat:

cea mai buna presa de calcat

Materialul din care a fost realizat talpa statiei de calcat

Cel mai important detaliu pe care să nu îl ignori atunci când vrei o stație de călcat este materialul din care a fost realizată talpa acesteia. Există modele cu talpă din oțel inoxidabil, din înveliș ceramic sau din teflon. Alegerea ideală nu există, însă specialiștii recomandă învelișul ceramic.

Putere

În general la majoritatea aparatelor electronice trebuie să ții cont de putere. În cazul stațiilor de călcat, o putere mai mare garantează desigur o performanță superioară. Rezultate ideale și timp de încălzire rapid sunt beneficiile alegerii unei stații de călcat puternice.

Funcțiile din dotare

Mereu am fost de părere că orice aparat ar trebui să aibă un număr cât mai mare de funcții. Lucru valabill și atunci când cumperi o stație de călcat. Poate că la început nu crezi că vei folosi toate acele funcții, însă probabil că într-o bună zi le vei găsi utilitatea.

De exemplu, o stație de călcat poate avea posibilitatea de a folosi un jet de apă sau de aburi. Totodată, o funcție de auto-curățare este și ea de mare ajutor. Funcțiile de siguranță nu trebuie să lipsească nici ele.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.