Skip to content

Cele mai interesante lucruri despre insula Creta

Last updated on 22 ianuarie 2020

În vremurile actuale există tot mai multe oferte vacanta Creta și, chiar dacă atracția către faimoasă insulă grecească este mare, există o mulțime de lucruri interesante mai puțin cunoscute despre aceasta.

Iar pe această temă mi-am propus să discut și eu în acest articol. Astfel, dacă plănuiești să faci o escapadă mai scurtă sau mai lungă pe insula Creta, atunci ar trebui să cunoști și aceste lucruri. Iar dacă nu ai acest obiectiv pentru perioada imediat următoare, informațiile pe care ți le voi prezenta le vei găsi utile mai ales pentru cultura ta generală.

Iată așadar care sunt informațiile pe care trebuie să le știi numaidecât și tu:

De aici a plecat civilizația europeană modernă

Te-ai întrebat vreodată de unde a plecat civilizația europeană? Ei bine, răspunsul este evident: Creta.

Insula are o foarte bogată istorie, așa că pot fi observate influențe atât asiatice cât și europene. Locuitorii acestei insule au fost adeseori în mijlocul tuturor acestor influențe.

Iar până la erupția vulcanului Santorini, despre care am mai vorbit și într-un articol anterior, aici apăreau noi monede, se făceau deseori diferite tranzacții și totodată apărea prima marină, în timp ce în Europa populațiile nu erau deloc avansate, ba dimpotrivă.

Perfectă pentru vacanțe

De ce spun că insula Creta este perfectă pentru vacanțe? Ei bine, se spune despre ea că se ridică la nivelul așteptărilor tuturor turiștilor. Ai la dispoziție plaje superbe, muntele Dikti dar și orașe vechi a căror arhitectură este cu adevărat uimitoare. Malia, de exemplu, te va întâmpina cu străzi foarte cochete, cu case colorate de numeroase flori dar și de taverne de unde îți va fi greu să pleci.

Există desigur și magazine cu suveniruri unde te vei abține cu greu să nu scoți toți banii din portofel, cafenele sau viață de noapte.

În ceea ce privește partea istorică, aceasta este asigurată mai ales de către Palatul Minoan.

Aici s-a născut Zeus

Oare cine nu a auzit de Zeus? Cu siguranță prea puține persoane. Ei bine, Zeus s-a născut pe insula Creta, iar dacă te pasionează aceste legende, cu siguranță ai un motiv în plus pentru a vizita această insulă.

Ei bine, se spune despre Zeus că s-ar fi născut într-o peșteră. El a fost crescut de către o capră sau de nimfe. Prin urmare, săpăturile și siturile insulei Creta se bucură de foarte multă popularitate.

Totul este specific insulei

Originalitatea de aici este de-a dreptul uimitoare. Iar totul se datorează loialității cretanilor față de cultura lor regională. Prin urmare, aici totul este distinctiv. Limba, arta, bucătăria și chiar muzica, totul este unic!

Aici au apărut instrumente precum vioara, harpa sau mandolina. Există, de asemenea, un dans specific insulei și totodată numeroase festivaluri de muzică.

Locuitorii insulei se mândresc cu toată această cultură pe care o dețin iar acest lucru este vizibil.

Acestea sunt câteva dintre cele mai interesante informații pe care noi le-am găsit pe internet despre insula Creta. Vizitând-o vei descoperi și alte detalii interesante pe care vei dori să le împărtășești cu noi.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.