Acasă Despre oameni Cei tineri sunt mai nesănătoși

Cei tineri sunt mai nesănătoși

Autor

Data

CATEGORIE

E un lucru clar vizibil peste tot, mai ales aici la mine. Am crescut la țară și încă sunt pe aici, deci cel puțin teoretic am avut o viață mult mai sănătoasă decât mulți alții. Am avut parte de un aer cât de cât curat, de legume luate direct din grădină, de carne de la animalele din curte, la fel și lactate, deci cel puțin în teorie sănătatea celor ca mine ar trebui să fie tun.

Am insistat pe partea cu teoretic deoarece nu este chiar așa. Nu pot face o comparație, însă sunt sigur că prin spitale sunt acum mai mulți tineri decât erau în urmă cu 15-20 de ani. Și nu de puține ori mai aud vorbe de genul eu când eram la vârsta ta… Adevărul e că tineretul e mai vulnerabil acum, din punct de vedere al sănătății.

Și nu vorbesc numaidecât despre faptul că are loc caderea parului la barbati mai devreme, deoarece cred că în acest caz am sau avem un avantaj. La mine ar fi părul foarte des și creț, plus o nepăsare de care sunt mândru. Mă raportez la cei din jur și văd cum se complică cu lucruri mici precum ce va crede lumea, lucruri de care mie nu-mi pasă.

În schimb, stăm nașpa la alte capitole. De exemplu durerea de spate este o problemă cu care eu mă confrunt dar și multe alte persoane cunoscute și de vârste apropiate. Și totul este cauzat de un stil de viață mai puțin sănătos. Dacă înainte oamenii aveau stingerea la ora 21-22, noi acum stăm până pe la 1-2-3 și dormim ori mai mult sau mai puțin.

De asemenea, faptul că nu prea respectăm programul celor 3 mese pe zi, este și el dăunător – cred eu. Desigur, nu cred că putem uita și de poluarea tot mai mare, numărul tot mai mare de mașini șamd. Pe scurt, sunt multe cauze și probleme.

Totuși, dezvoltarea tehnologiei ar putea aduce mai multe soluții în domeniul medicinei. Astfel, cred – de fapt sper – că în câțiva ani vei fi mai degrabă pe mâna aparatelor care nu așteaptă mită sau care nu fac teste pe tine, și vei rezolva mult mai ușor unele probleme de sănătate.

Voi ce credeți?

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente