Acasă Diverse Ce trebuie să știi despre criptomonede înainte de a începe să investești

Ce trebuie să știi despre criptomonede înainte de a începe să investești

Autor

Data

CATEGORIE

Dacă acorzi un minim de atenție știrilor și noutăților, nu ai avut cum să nu auzi măcar o dată despre criptomonede. Nume precum Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP), dar și multe altele au devenit tot mai vehiculate. Peste tot apar informații de tipul „ce câștig ai fi avut acum dacă ai fi investit 100 dolari în criptomonede în urmă cu X ani”, pentru că sunt destul de mulți cei care și-ar dori să poată da timpul înapoi pentru a face asta.

În lumea cripto poate intra oricine, chiar și fără cunoștințe în acest sens. Online-ul este generos din acest punct de vedere, există peste tot informații și știri cripto, astfel ca orice doritor poate să învețe despre criptomonede sau chiar să înceapă să investească și să obțină profit.

criptomonede

La fel ca și în cazul oricărei alte infestiții, există însă câteva lucruri ce trebuie cunoscute de cei care aleg să meargă pe acest drum. Iată care sunt acestea:

Piața criptomonedelor este caracterizată de volatilitate

Orice monedă virtuală, indiferent de cât de bine este cotată pe piață, este caracterizată de volatilitate. În funcție de conjunctură, prețul de azi al unei criptomonede se poate dubla sau tripla chiar peste noapte, ori poate ajunge la o valoare de 2-3 ori mai mică într-o perioadă la fel de scurtă. Această volatilitate este mai accentuată, se pare, în cazul monedelor virtuale clasice – un simplu exemplu ar fi Bitcoin, care a cunoscut numeroase fluctuații de-a lungul timpului.

Numărul criptomonedelor este în continuă creștere

Conform informațiilor ce pot fi regăsite în diverse surse din mediul online, în prezent există pe piață peste 1500 de criptomonede, iar acest număr este în continuă creștere.

Valoarea criptomonedelor este dată de tehnologie

Investițiile în criptomonede se realizează în fapt în tehnologia utilizată pentru schimbul acestora. Cunoscută sub numele de „Blockchain”, se referă la o soluție descentralizată cu ajutorul căreia se înregistrează orice transfer de criptomonede într-o manieră 100% sigură și transparentă.

Lumea cripto nu este ferită de riscuri

Întrucât vorbim despre o tehnologie în plină dezvoltare, există și posibilitatea ca anumite erori și probleme să își facă apariția. Au existat situații în care posesorii de monede virtuale să se trezească cu portofelele electronice golite, cazuri în care vulnerabilități diverse au fost exploatate de persoane care au sesizat această oportunitate șamd. Deși se caută în continuu modalități prin care tranzacțiile să fie pe deplin securizate, având în vedere faptul că vorbim totuși despre lumea virtuală, riscuri au existat și vor exista în continuare.

Criptomonedele nu pot fi tranzicționate peste tot

Având în vedere volatilitatea, dar și faptul că vorbim despre un sistem descentralizat, tehnologia Blockchain nu este privită peste tot cu ochi buni. În fapt, există țări în care tranzacționarea cu criptomonede a fost interzisă.

Cu toate aceste informații în minte, decizia finală de a investi sau nu în criptomonede rămâne la latitudinea fiecăruia. Oportunități există pentru oricine din acest punct de vedere, fiind necesară doar o documentare corespunzătoare înainte de a investi sau de a începe tranzacționările cu monede virtuale. Pentru cei care vor să se informeze suplimentar cu privire la lumea cripto, am și o recomandare: criptomonitor.ro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente