Skip to content

Ce trebuie să știi despre criptomonede înainte de a începe să investești

Dacă acorzi un minim de atenție știrilor și noutăților, nu ai avut cum să nu auzi măcar o dată despre criptomonede. Nume precum Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP), dar și multe altele au devenit tot mai vehiculate. Peste tot apar informații de tipul „ce câștig ai fi avut acum dacă ai fi investit 100 dolari în criptomonede în urmă cu X ani”, pentru că sunt destul de mulți cei care și-ar dori să poată da timpul înapoi pentru a face asta.

În lumea cripto poate intra oricine, chiar și fără cunoștințe în acest sens. Online-ul este generos din acest punct de vedere, există peste tot informații și știri cripto, astfel ca orice doritor poate să învețe despre criptomonede sau chiar să înceapă să investească și să obțină profit.

criptomonede

La fel ca și în cazul oricărei alte infestiții, există însă câteva lucruri ce trebuie cunoscute de cei care aleg să meargă pe acest drum. Iată care sunt acestea:

Piața criptomonedelor este caracterizată de volatilitate

Orice monedă virtuală, indiferent de cât de bine este cotată pe piață, este caracterizată de volatilitate. În funcție de conjunctură, prețul de azi al unei criptomonede se poate dubla sau tripla chiar peste noapte, ori poate ajunge la o valoare de 2-3 ori mai mică într-o perioadă la fel de scurtă. Această volatilitate este mai accentuată, se pare, în cazul monedelor virtuale clasice – un simplu exemplu ar fi Bitcoin, care a cunoscut numeroase fluctuații de-a lungul timpului.

Numărul criptomonedelor este în continuă creștere

Conform informațiilor ce pot fi regăsite în diverse surse din mediul online, în prezent există pe piață peste 1500 de criptomonede, iar acest număr este în continuă creștere.

Valoarea criptomonedelor este dată de tehnologie

Investițiile în criptomonede se realizează în fapt în tehnologia utilizată pentru schimbul acestora. Cunoscută sub numele de „Blockchain”, se referă la o soluție descentralizată cu ajutorul căreia se înregistrează orice transfer de criptomonede într-o manieră 100% sigură și transparentă.

Lumea cripto nu este ferită de riscuri

Întrucât vorbim despre o tehnologie în plină dezvoltare, există și posibilitatea ca anumite erori și probleme să își facă apariția. Au existat situații în care posesorii de monede virtuale să se trezească cu portofelele electronice golite, cazuri în care vulnerabilități diverse au fost exploatate de persoane care au sesizat această oportunitate șamd. Deși se caută în continuu modalități prin care tranzacțiile să fie pe deplin securizate, având în vedere faptul că vorbim totuși despre lumea virtuală, riscuri au existat și vor exista în continuare.

Criptomonedele nu pot fi tranzicționate peste tot

Având în vedere volatilitatea, dar și faptul că vorbim despre un sistem descentralizat, tehnologia Blockchain nu este privită peste tot cu ochi buni. În fapt, există țări în care tranzacționarea cu criptomonede a fost interzisă.

Cu toate aceste informații în minte, decizia finală de a investi sau nu în criptomonede rămâne la latitudinea fiecăruia. Oportunități există pentru oricine din acest punct de vedere, fiind necesară doar o documentare corespunzătoare înainte de a investi sau de a începe tranzacționările cu monede virtuale. Pentru cei care vor să se informeze suplimentar cu privire la lumea cripto, am și o recomandare: criptomonitor.ro.

2 Comments

  1. Numărul criptomonedelor este în continuă creștere” deci automat și valoarea lor este în continuă… scădere – Legea Compensației !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.