Skip to content

Ce-mi doresc de la Moșu

Cred că asta e întrebarea pe care am auzit-o cel mai des în ultimele zile. E normal, vine Crăciunul și probabil aceasta este principala preocupare a oamenilor: cadourile pe care le aduce Moșu. Totuși ezit de multe ori să răspund la întrebarea din titlu doar pentru că nu am un răspuns concret precum îl au alții pregătit de mult timp.

Eu unul nu am fost crescut în acest spirit. Bineînțeles că primeam cadouri atunci când eram mic și la rândul meu credeam în Moș Crăciun însă parcă nu cadourile erau cele mai importante. Cadourile făceau parte doar din decorul sărbătorii de iarnă.

Și totuși, să revenim la întrebarea din titlu:

Ce îmi doresc de la Moșu ?

La fel ca în fiecare an nu îmi doresc cadouri materiale deoarece acestea sunt total nesemnificative pentru mine. De Crăciun cel mai plăcut cadou pe care îl poți primi este faptul că poți sărbători cu cei dragi, familie, prieteni șamd. De aceea am ales mereu să fac sărbătorile acasă sau cel puțin în aceeași localitate astfel încât să pot fi mereu lângă familie și să ciocnesc un pahar de vin cu ei.

Astfel și în acest an tot ce îmi doresc este un Crăciun cât mai frumos. Din păcate nu cred că mă voi putea bucura de zăpadă și de iarnă însă mă voi bucura de un Crăciun în familie precum și de un Crăciun petrecut alături de persoane dragi mie.

Ce e cel mai important de Crăciun ?

Familia. La munte poți merge oricând, la fel și în alte țări sau în orice altă locație. Cred că de Crăciun cel mai important e să fii alături de familie și să revezi oamenii pe care îi iubești. Crăciunul nu ar trebui să ne facă să ne dorim cadouri ci ar trebuie să însemne momente frumoase alături de oameni dragi.

Ce înseamnă Crăciunul pentru mine ?

Familie. Pentru mine Crăciunul este acel moment al anului când o ajut pe mama să gătească. Curăț usturoi, cartofi, ceapă șamd. Ajut și eu cum pot. O ajut la curățenie și mă bucur de fiecare moment, mai ales când pe fundal răsună melodii de Crăciun. Crăciunul e acel moment când mă reîntâlnesc cu prietenii și ne bucurăm împreună de un vin fiert. Crăciunul pentru mine e acel moment pe care îl descriu folosind cuvinte precum magie, liniște și oameni frumoși.

 

4284278213_8825d37524_b

 

2 Comments

  1. La curăţenie ajut şi eu, la bucătărie mai puţin…

  2. Craciunul – o zi normala pentru mine. ca restu’ zilelor din an. 🙂 Ce suflet de ateu….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.