Ce mai cumpără părinții de Moș Crăciun?

Văzusem acuma o săptămână parcă o postare legată de noile obiceiuri pe care Moșu` le are, indiferent că e Nicolae sau Crăciun. Mai exact, era vorba despre cadourile pe care aceștia le aduc mai nou, iar timpul și tehnologia parcă i-a schimbat și pe ăștia dom`le.

Adevărul e că vremurile s-au cam schimbat, la fel și obiceiurile. Nu prea mai e la modă acum să-i oferi copilului dulciuri și ceva hăinuțe de Crăciun, deoarece acum astea oricum le primesc în fiecare zi. Nu ar fi ceva nou. Acum se oferă telefoane inteligente, tablete, laptopuri mai performante șamd. Noroc de noi, ăștia mai bătrâni, că altfel nu s-ar mai vinde portocalele. :))

Și până acum aveam tendința să zic că e nașpa tot ce se întâmplă, dar de fapt totul e firesc. Observ chiar că obiceiurile de iarnă, mai ales cele de Anul Nou, mor de la un an la altul. În același timp, e din ce în ce mai mișto să te maschezi de Halloween. De fapt, e același lucru, însă cu un alt nume și care se bucură de mai mult succes printre tineri. E firesc.

Eu însă voi trăi cumva cu câțiva ani în trecut. Pe atunci când te bucurai dacă găseai sub brad câteva dulciuri, pijamale noi sau o pereche de ciorapi. Pare un Moș sărac, știu, dar cu siguranță exista acea magie de sărbători pe care nu prea o mai pot observa astăzi. Iar asta deoarece lucrurile sunt pe repede înainte. E mult mai simplu să cumperi totul din supermarket, iar apoi masa să fie cu de toate.

Și nu cred că sunt mulți părinți care citesc acest blog, însă dacă sunt vreo 2-3, le recomand cu căldură să nu renunțe să ofere drept cadouri de Crăciun dulciuri, fructe, haine de fete, jucării și alte lucruri de acest gen. Astfel vor învăța să aprecieze mai mult lucrurile mai scumpe, dar și să se bucure mai tare.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.