Skip to content

Ce am invatat in 9 luni de blogging

9luniPe 31 August 2013 scriam pentru prima oară pe acest blog și, cu toate că la început am scris mai puțin, acum am devenit tot mai activ în blogosferă astfel încât în 9 luni de blogging, pe care le-am împlinit ieri, am învățat câte ceva despre cum stă treaba cu blogul ăsta.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat în tot acest timp este că trebuie să scrii cât mai des posibil. Am avut o perioadă în care scriam zilnic, chiar și de două ori pe zi, iar atunci traficul meu era foarte plăcut precum și comentariile erau mai multe. În ultimul timp nu am mai reușit să scriu în fiecare zi ba chiar mult mai rar, asta din cauză că uneori mă părăsește însă cred că orice blogger a întâlnit problema aceasta.

Prezența în social media este obligatorie dacă vrei să fii cunoscut. O mare parte din traficului meu vine de pe Facebook iar ăsta e doar un beneficiu pe care ți-l pot aduce rețelele de socializare. Un alt avantaj al acestei prezențe este acela că ești mult mai aproape de cititorul care te poate contacta, poate vedea ceea ce postezi, poze, check in-uri șamd. Astfel, pe scurt, social media te face mai cunoscut.

Un alt lucru pe care l-am învățat în toate cele nouă luni de blogging este acela că pentru a fi citit trebuie să fii cititor. Eu blogosfera o văd ca pe un mic spațiu verde în care totul decurge conform unui ciclu. Astfel pentru ca alți bloggeri să te citească trebuie să le citești blogul și, doar dacă ai ceva de zis, să lași câte un comentariu la articole. Activitatea în blogosferă te ajută să obții mai mulți cititori dar și backlink-uri care la un moment dat pot duce la un PageRank cât mai mare.

Am făcut și greșeli, părerea mea, însă ceea ce e bine este că le-am conștientizat. O greșeală pe care cred eu că am făcut-o a fost aceea de a participa la concursuri organizate de diferite platforme de blogging precum e BlogalInitiative. Așadar, nu participa la concursuri cel puțin nu în primele luni de blogging pentru că atunci nu ai experiența să concurezi cu bloggeri care au pe blog doar articole pentru concursuri.

Cunoaște alți bloggeri și mergi la un blogmeetAtunci când discuți face to face cu un blogger ai foarte multe de învățat. De asemenea un blogmeet aduce la o singură masă mai mulți bloggeri de la care vei învăța foarte multe lucruri care te vor ajuta în experiența asta de blogger.

În mare parte, acestea sunt deprinderile pe care le-am cules în aceste 9 luni de blogging. Și sper că, la un an de La-Vorbitor.Ro să pot face cinste.

 

 

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.