Skip to content

Cât de mult aveți grjă de sănătatea dentară?

Statistic vorbind, suntem pe o poziție la nivelul mării în ceea ce privește spălatul dinților, în raport cu restul țărilor din Europa. De asemenea, un articol de pe Gandul.info spune că 19% dintre români nu se spală pe dinți nici măcar o dată pe zi.

Și recunosc cumva că și eu fac parte din acea categorie a românilor care nu se îngrijesc corespunzător de dinții lor. Mai exact, deși știu că sunt niște probleme pe la măsele, nu mă prea grăbesc să merg la dentist.

Nu îmi place ideea de a merge la doctor, mai ales la cel dentist, iar de aceea probabil că nu se va întâmpla prea curând. Stă în instinctul nostru să încercăm să facem ceva abia atunci când nu mai putem suporta durerea provocata de problemele pe care le avem.

Și e păcat pentru că medicina dentară a evoluat foarte mult în ultimii ani. Au apărut tot felul de noi tehnologii foarte practice, utile și sigure, precum și diferite tipuri de implantații dentare foarte ok. Tot mai mulți clienți optează pentru implantarea de coroana de zirconiu, un procedeu de asemenea foarte interesant.

De asemenea, clinicele stomatologice sunt de asemenea numeroase. Desigur, în orașe, că pe la sate nici vorbă de așa ceva. Este foarte ușor să găsești acum o clinica stomatologica Bucuresti unde să îți poți rezolva problemele într-un mod cât mai puțin dureros dar și să beneficiezi de o lucrare cât mai rezistentă.

Cu toate acestea există o reticență de fiecare dată când trebuie să mergem la dentist. Reticență greu de înțeles de altfel.

Frica de medic o fi probabil unul dintre motivele pentru care românii evită pe cât este posibil vizita la dentist. Apoi, costurile serviciilor stomatologice ar putea fi de asemenea o cauză care justifică reticența aceasta despre care vorbim.

Am mers cu mama la dentist în urmă cu câțiva ani. Și-a făcut implant și am făcut suficient de multe drumuri. Norocul ei a fost faptul că eram eu acasă așa că îi asiguram eu transportul de 30 km până la cabinetul stomatologic. Dacă nu aș fi fost eu acasă, ar fi trebui să folosească autobuzul, ceea ce însemna costuri suplimentare dar și foarte mult timp pierdut.

Serviciile în sine au fost și ele destul de scumpe. De asemenea a avut noroc de faptul că a putut plăti acele servicii în rate. Deci costurile au fost mult mai ușor de digerat.

Doar că nu toată lumea se poate bucura de aceste avantaje. Poate că unele persoane și-ar repara dinții dacă și-ar permite asta. Doar că nu ne permitem să fim sănătoși. La fel cum multe persoane care locuiesc la țară nu își permit să construiască o baie.

De aceea, cred că statisticile ar fi mult mai favorabile și mai lăudabile pentru noi, dacă condițiile de trai ar fi mai bune. Dacă fiecare român ar câștiga suficient de mult încât să-și poată pune sănătatea pe primul loc, probabil că ar face-o mulți.

Voi câtă grijă aveți de sănătatea dinților voștri? Sper că răspunsurile vor fi toate de genul „cât mai multă!”.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.