Acasă Diverse Cât de des mergeți la dentist?

Cât de des mergeți la dentist?

Autor

Data

CATEGORIE

Sunt genul de persoană care am fugit de spital până când nu am mai avut de ales, așa cum s-a întâmplat și la sfârșitul anului trecut. Deși știu că nu e chiar ok, țin să fac asta mai mereu când am ocazia, cu toate că știu cumva că nu e bine ceea ce fac. Și totuși, e un fel de instinct care îmi impune să fac unele lucruri.

După experiența pe care am avut-o când am fost internat pentru operația de apendicită, mentalitatea mi s-a mai schimbat puțin, iar vara aceasta plănuiesc un set de analize să văd ce și cum. Totodată, atunci când văd că ceva nu e în regulă cu mine, nu îmi mai vine să stau acasă ci prefer mai degrabă să merg la un mic control. Din fericire încă nu a fost cazul și sper să nici nu fie.

Tot anul ăsta ar trebui să fac ceva mai mult sport (îmi tot zic asta de ceva timp) însă momentan nu prea am voie să fac prea multă mișcare până pe 3 aprilie, la recomandările doctorului. Cel puțin momentan am o scuză, deci din aprilie ar trebui să nu mai am de ales.

Desigur că ar mai fi o mică problemă de pus la punct, că poate tot nu înțelegeți de ce am menționat dentistul în titlu, iar în articol vorbesc despre altele. Anume o măsea care a fost cândva cariată și apoi s-a făcut bucățele, numai că a rămas o mică parte din ea. Mă gândesc că ar fi ok să merg să o scot de tot și poate să îmi pun alta, însă – la fel ca mulți alții – am o oarecare frică de dentist.

dentist

Cred însă că și aici – ca la spital – e ok atunci când nimerești la dentistul potrivit. Dacă ar fi să caut pe internet păreri despre o anume clinică stomatologică din București, ar fi cu siguranță mult mai simplu. Iar asta deoarece aș merge la clinica cea mai lăudată de clienți și cu cele mai multe feedback-uri pozitive. În schimb, în Botoșani, așa cum ziceam și în alte articole anterioare, internetul nu este chiar atât de folosit în astfel de domenii.

Cel puțin nu e prea multă lume care să discute despre lucrurile din oraș, așa că dacă ai găsi o postare pe un forum sau undeva, cu siguranță ori ar fi de demult, ori acea persoană nu va mai reveni să răspundă, în cazul în care ai avea o întrebare. Singura soluție ar fi să întreb mai multe persoane pe unde au fost ele și cum a fost, astfel încât să obțin niște păreri pentru a stabili apoi unde ar trebui să merg.

Sunt curios dacă cititorii mei sunt oameni mai cu capul pe umeri decât mine și mai merg din când în când pe la control, nu numai atunci când se văd obligați de circumstanțe. Deci, ar trebui să învăț eu de la voi, ori ar trebui să învățăm cu toții să avem mai multă grijă? Aștept cu nerăbdare răspunsurile. :))

4 COMENTARII

  1. Eu am început să scot ce aveam nașpa în gură, aș mai avea 2 cioate de măsele, de scos, și apoi să bage doctora betoniera în gura mea. Dar totuși, sincer să-ți zic, mi-e cam frică.. fiindcă de fiecare dată, am tras al de 1-2 săptămâni cu dureri. Dar, oricum, în vara asta o voi face.. să reiau „construcțiile”. Cum de altfel am început să nu mai mânânc toate prostiile, fiindcă.. 107 kg :-/

  2. Frica de mers la doctor este una din cele mai auto-distructive lucruri care le poate avea o persoana in minte. De cele mai multe ori este si principalul motiv pentru care ulterior se ajunge la complicatii sau chiar la situatia tardiva cand nu se mai poate face absolut nimic.
    Vizita la doctor nu poate fi inlocuita nici cu tratamente babesti nici cu altceva, desi poate parea la prima vedere ca nea trecut, este doar o impresie de moment, problema este tot acolo si evolueaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente