Acasă Diverse Cam cât de important e să ai niște cauciucuri de iarnă bune

Cam cât de important e să ai niște cauciucuri de iarnă bune

Autor

Data

CATEGORIE

Se pare că iarna a venit mai repede decât m-aș fi așteptat, așa că acum vreo 4-5 zile deja mașina mea era mai albă ca niciodată, acoperită toată de zăpadă, iar pe drumuri zăpada îmbibată cu apă făcea legea. Am cumpărat mașina deja cu cauciucuri de iarnă destul de bune însă pentru a fi sigur pe roțile mele, mi-am cumpărat încă 2 noi pe față, iar cele din față care erau destul de ok, le-am pus pe spate. Am schimbat chiar și anvelopa roții de rezervă, că nu se știe niciodată când ai nevoie de ea.

În mod normal, legislativ vorbind, trebuie să ne echipăm mașinile cu anvelope de iarnă imediat după ce zăpada sau poleiul își face apariția. În cazul în care suntem surprinși că circulăm în condiții de iarnă fără anvelopele de iarnă, atunci riscăm să rămânem fără certificat de înmatriculare precum și să primim o amendă care începe de la 720 de lei și care poate fi de până la 1.600 de lei. Destul de mari cât să îți poți lua niște anvelope care să te scoată din iarnă fără probleme.

Și totuși, nu cred că trebuie să ne cumpărăm anvelope de iarnă doar pentru a nu risca să primim o amendă, ci pentru că ne dorim să fim în siguranță mereu. Iar situații în care vei observa că achiziționarea unor anvelope de iarnă noi a fost o decizie bună vor fi multe. Am condus atât pe zăpadă cât și pe noroi și am văzut că nu am probleme cu aderența, ba chiar fulga mea stă destul de bine pe stradă, atât atunci când frânez, în pante dar și în curbe. Asta pentru că am niște cauciucuri bune.

Recunosc, poleiul nu l-am testat până acum, pentru că nu am avut ocazia, dar sunt curios cum reacționează fulga atunci când dă de gheață pe asfalt. Totodată, este foarte bine să știi că vei putea frâna cât mai bine și mai eficient totodată pentru a evita unele situații nasoale, în care alți participanți la trafic greșesc iar tu trebuie să fii preventiv. Iar o situație asemănătoare mi s-a întâmplat astăzi când o mașină cu numere de Bulgaria – nu i-am observat marca – intra în depășire, în curbă cu vizibilitate foarte mică, iar eu eram pe banda mea și m-am văzut nevoit să încetinesc să poată efectua el depășirea ca să nu ne ciocnim, mai ales că asfaltul era destul de ud.

De acum, nu-mi rămâne decât să aștept primăvara și vremea bună, prietenoasă. Încă nu am anvelope de vară pentru atunci însă mă gândesc să îmi achiziționez anvelope all season care am văzut că au la rândul lor un preț ok iar marele lor avantaj este acela că le vei purta indiferent de sezon, deci vei scăpa de grija schimbării anvelopelor.

Așadar, sper că voi v-ați schimbat anvelopele de vară cu cele de iarnă, sau că măcar aveți anvelope de tip all season. Pentru siguranța voastră, desigur.

anvelope de iarna

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente