Cabina foto, noua fiță la nuntă și alte evenimente?

E deja de la sine știut faptul că printre primele persoane cu care trebuie să vorbești atunci când faci o nuntă, după ce rezolvi cu localul, muzica și popa, este fotograful. Pentru că la rândul lor sunt destul de căutați și fac programările din timp, iar fotografii buni cu siguranță se vând ca pâinea caldă. Iar asta deoarece lumea a înțeles că nu mai merge să chemi un nepot sau un verișor, care are iPhone X și face poze mișto, cu efecte.

Nici nu mai vreau să insist pe subiectul cât de important e să ai un fotograf de nuntă profesionist. Pur și simplu, fără el nu se prea poate. Ori se poate, însă amintirile pe care le vei avea pe stick, ori unde le vei ține, vor fi nașpa. Prost făcute, în grabă, ori dacă se îmbată nepotul sau verișorul, în loc de mire va fi un deget, iar poza va fi oricum în ceață, sau chiar de loc. Totodată, nu cred că se descurcă doar un fotograf atât la fotografii, cât și la video. La sora mea cel puțin au fost 2 persoane, fiecare cu treaba sa.

Și pe o piață precum cea a fotografilor de nuntă uneori nu e de ajuns doar profesionalismul. Trebuie să vii mereu cu câte ceva nou, astfel încât să nu te ia pe sus concurența. Lumea e în continuă schimbare, la fel și fotografia de nuntă. Apar tot felul de tehnici noi, de idei creative, ori diferite fițe dacă le pot numi așa. O astfel de fiță ar fi și cabina foto, o chestie pe care am văzut-o mai degrabă pe la diferite evenimente de social media, decât la nunți.

cabina foto

Totuși nici nu am fost la prea multe nunți (decât una) așa că nu pot zice că nu e întâlnită ideea, și cu toate astea e ceva nou, așa că mai durează până se răspândește. Mi se pare însă o idee faină să înlocuiești poza clasică pe care o faci cu mirii atunci când ajungi la nuntă, cu o poză în cabina foto, acolo unde fiecare să facă pe nebunu`. Cel puțin rămâi cu o amintire amuzantă și cu siguranță ții minte mai mult poza asta, decât o poză clasică.

O poză clasică nu exprimă numaidecât distracție, ci mai degrabă un obicei străvechi pe care – fie că vrei, fie că nu vrei – trebuie să îl respecți. Cabina foto în schimb exprimă mult mai mult chef de viață, ceea ce desigur că e mai ok să rămână în mintea nuntașilor.

Așadar, fotografie clasică, ori cabina foto?

2 comentarii


  1. Da, e o idee faină ca amintire, dar aș zice că e deja „passé” 😛 Se poartă deja de vreo 3 ani, eu, cel puțin, am văzut la toate nunțile pe la care am fost. Photo booth sau photo corner. Eu am optat pt photo corner pentru că se încadra mai bine cu celelalte aranjamente din sală și pt că am optat pentru varianta de caricatură ca și amintire.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.