Acasă Blogging Blogul săptămânii V - Cafea cu taifas

Blogul săptămânii V – Cafea cu taifas

Autor

Data

CATEGORIE

A trecut ceva timp de când am făcut ultima recenzie a unui blog și pe mica mea lista mea de recenzii aștepta cu nerăbdare un review blogul Cafea cu taifas. Astfel mi-am făcut și eu cafeluța, ca să fiu in temă cu blogul, iar în acest articol voi face un review acestui blog.

Cafea cu taifas

cafea-cu-taifasCafea cu taifas este un blog care se bazează în special pe recenzii de cărți dar găsim și cronici de film însă am tras o privire la primele articole și am observat că mai are și articole personale care însă în ultimul timp sunt mai puțin prezente.

Tema blogului

Acest blog l-am găsit atunci când Gabriel Ursan organiza concursul cu temele Genesis, acesta fiind printre participanți. Astfel tema sa este una pe platforma Genesis și, ca toate celelalte teme de acest tip, este una care cel puțin mie îmi place. O temă în trei culori prietenoase: negru, alb și albastru. Acestea trei se îmbină foarte bine cu structura simplificată a temelor Genesis.

Dacă tot am pomenit de structura blogului trebuie să apreciez faptul că acesta conține cele două pagini esențiale Despre și Contact pe lângă care și-au făcut loc și categoriile blogului.

Widget-urile sunt poziționate în dreapta astfel încât să fie la îndemâna fiecărui cititor. Acesta folosește widget-ul cu articole recente pe care îl întâlnim la majoritatea blogurilor dar se pare că ține destul de mult și la partea de Social Media, mai jos fiind linkuri către cele mai populare rețele.

Dacă cititorul dorește să citească o recenzie anume o poate căuta cu ajutorul widget-ului specific acestui lucru iar mai jos, pentru a spori numărul de afișări, găsim un alt widget care afișeaza o parte dintr-un articol random.

Nu găsesc însă blogroll-ul dar, nefiind un blog personal ca al meu ci unul nișat, mă gândesc că nu are nevoie de unul.

Îmi place însă faptul că logo-ul este unul simplu dar și foarte plăcut, sugestiv, încadrându-se perfect cu tema blogului având aceleași culori.

Conținut

Recenziile sunt scrise foarte bine astfel încât eu, ca cititor, îmi pot face o imagine despre cartea respectivă și în cazul în care ai dubii despre o carte, să o citești sau nu, atunci un astfel de articol te poate ajuta.

Nu folosește diacritice însă asta nu reprezintă o mare problemă

Alte specificații

Blogul, fiind pe platforma Genesis, se mișca foarte bine astfel încât la partea tehnica trece testul cu brio.

Concluzie

Așadar, Cafea cu taifas este un blog util. Spun asta deoarece aici găsim informații care chiar ajută cititorii, spre deosebire de alte bloguri unde articolele sunt scrise doar ca să fie acolo.

Articolul precedentNu uitați să zâmbiți
Articolul următorLa-Vorbitor.Ro, un viitor brand

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente