Skip to content

Blogul Săptămânii IV – Hero’s Blog

Last updated on 11 aprilie 2019

În ultima vreme am dus-o destul de rău cu timpul liber astfel încât nu am mai apucat să scriu seria de articole Blogul Săptămânii. Totuși astăzi voi continua seria cu blogul botoșănencei mele Diana, Hero’s Blog.

Hero’s Blog

Diana are un blog personal, pe WordPress, pe care găsim articole specifice unui blog personal: păreri despre anumite lucruri și întâmplări din viața sa. Pe lângă acestea, Diana mai scrie și poezii foarte frumoase deci spre deosebire de alte bloguri personale aici întâlnim și articole mai creative.

Tema blogului

blogul saptamaniiBlogul Dianei este unul plăcut și simplist. Culorile vișiniu, alb și gri se îmbină foarte bine astfel încât rezultă o temă foarte prietenoasă cu ochii. Meniul de sus este foarte vizibil, ușor de folosit și bine structurat. Practic acesta conține trei pagini pe care fiecare blog trebuie să le dețină: Acasă, Contact și Despre mine.

Nu găsesc însă widgetul cu categorii care în mod normal nu ar trebui să lipsească de pe blog. Știu însă că a schimbat recent tema și probabil a uitat să îl pună însă prin acest articol îi reamintesc că acel widget este esențial. De exemplu unii cititori nu vor să citească decât părerile ei despre lume în timp ce creațiile nu îi prea plac. Astfel acesta ar trebui să poată naviga foarte ușor printre articolele blogului. De asemenea un astfel de widget poate spori numărul de afișări zilnice.

Îmi place că articolele se deosebesc foarte ușor unul de celălalt fiecare fiind înconjurat de o bordură gri care le scoate în evidență.

În ceea ce privește citatul de sus de pe fundalul negru, acesta sare în ochi încă de când deschidem pagina astfel încât nu știu dacă e un lucru rău sau nu. Mă gândesc însă că o nuanță puțin mai deschisă de fișiniu s-ar încadra mult mai bine cu restul blogului.

Îmi place că scrie cu diacritice însă se pare că fontul pe care îl folosește nu e tocmai bine conceput pentru astfel de scris. Zic asta deoarece diacriticele sunt puțin mai mici decât restul literelor astfel încât aspectul textului nu este prea atrăgător. Totuși în ciuda acestui fapt, articolele se citesc foarte ușor.

Îi mai recomand Dianei să folosească imagini reprezentative deoarece acestea i-ar da mai multă viață blogului și din câte am citit pe la alți bloggeri mai cu experiență, imaginile din articole pot avea un impact foarte plăcut asupra cititorilor.

Nici blogroll-ul nu îl prea găsesc pe blogul ei și, doar dacă nu o fi ascuns pe undeva departe de ochii lumii, îi recomand să folosească acest widget deoarece o poate ajuta foarte mult la partea de SEO și, din câte îmi amintesc de la Blogmeet, are un PR3 pe care nu cred că vrea să îl piardă.

Conținut

Personal, o am pe Diana la blogroll deci o citesc. Îmi plac articolele ei și aștept cu nerăbdare următorul articol care se pare că întârzie să apară. Cu toate că e ocupată îi recomand să își facă puțin timp liber și pentru blog deoarece își poate pierde cititorii, plus că sunt persoane, ca mine sau ca Petru, care îi urmăresc zilnic blogul.

După cum spuneam și mai sus apreciez faptul că a început să folosească diacritice, scris pe care ar trebui să îl folosească toată blogosfera românească deoarece dicriticele sunt ale noastre și trebuie să ne mândrim cu al nostru scris.

Alte specificații

Blogul, fiind găzduit pe wordpress, se mișcă excelent, paginile se încarcă instant iar cititorul nu este nevoit să aștepte. I-aș recomanda totuși să treacă pe domeniu propriu, pe care știu că îl are, deoarece numele blogului poate deveni un brand plus că va deveni mai ușor de accesat de către cititori.

Concluzie

În doar câteva cuvinte aș putea numi blogul Dianei, un blog fain. Tema este în mare parte foarte plăcută iar cu mici modificări poate fi și mai plăcută, iar Diana, ca bloggeriță are un scris frumos și mult mai multă experiență decât mine însă sper că, prin intermediul acestui articol, o voi ajuta să aibă un blog puțin mai bun.

Următorul blog este Cafea cu Taifas, pe care îl voi prezenta săptămâna viitoare.

 

4 Comments

  1. Coffee Coffee

    Astept cu interes!

  2. Am „sorbit” review-ul tău ca pe o cafea la balcon, într-o dimineață de primăvară. 🙂 Tu chiar faci treabă bună cu astfel de review-uri.

    • Astfel de comentarii mă încurajează să scriu aceste articole. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.