Skip to content

4 capitale unde se poate ajunge usor cu autocarul

Vrei sa calatoresti in strainatate, dar nu vrei sa te complici cu toata agitatia aceea din aeroport? Sau poate ca iti doresti mai mult spatiu pentru tine sau bagaje. Desi in ultimii ani, orasele din Occident sunt in topul preferintelor cand vine vorba de calatorie, ar fi pacat sa neglijam ce se afla in proximitatea tarii noastre. Ieftinirea zborurilor a atras de la sine si bilete de autocar mai accesibile ca pret. Iata cateva orase pe care ai putea sa le vizitezi cu autocarul din Romania

Belgrad

Capitala Serbiei si orasul unde traieste un sfert din populatia tarii, Belgrad este un oras cu adevarat balcanic din punct de vedere cultural. Este un oras cu o populatie de 1 700 000 de locuitori si are cate putin din toate. Fortareata orasului reflecta trecutul turbulent al Serbiei, iar mancarea specifica zonei balcanilor este si gustoasa, si ieftina.

Novi Sad

Novi Sad este capitala Voievodinei, provincie a Serbiei unde limba romana are statut de limba oficiala. Cu toate astea, este “trecut cu vederea” in favoarea Belgradului de multa lume. Arhitectura acestui oras este incredibila, viata de noapte ceva de invidiat (chiar si pentru bucuresteni), iar in 2021, Novi Sad va fi una din capitalele culturale ale Europei pe acel an. Plus de asta, Novi Sad este locul unde are loc Exit Festival, unul din cele mai prolifice festivaluri de muzica din Estul Europei.

Sofia

Sofia este capitala Bulgariei si este localizata la bazele muntelui Vitosha in partea de vest a tarii. Este o capitala a edificiilor bisericesti, iar cele mai importante pe care ar trebui sa le vezi sunt: Catedrala Alexander Nevsky, Biserica Boyana, Catedrala Catolica Sf. Iosif si Manastirea Dragalevtsi.

Desigur, Sofia are si multe muzee, spatii verzi si localuri unde te poti relaxa (sau unde poti bea rakia, bautura lor nationala).

Budapesta

Budapesta este localizata pe ambele maluri ale Dunarii si este format din uniunea oraselor Buda, Obuda si Pest. Arhitectura sa reflecta maretia Imperiului Austro-Ungar, dar si a perioadei comuniste care ne este mult prea familiara. O croaziera pe Dunare iti ofera perspectiva perfecta de a admira orasul in toata splendoarea sa.

Dupa o zi de vazut orasul mergand sau plutind, ce poate fi mai bun decat o baie relaxanta in apa termala? Budapesta are nu mai putin de 126 de izvoare termale, de aici si renumele de “capitala europeana a spa-ului”.

De multe ori, ne uitam prea mult in departare si neglijam frumosul ce se afla in fata ochilor nostri. Vei ramane placut surprins de asemanarile culturale si lingvistice dintre romani si vecinii nostri, insa o “vizita la vecini” te va ajuta sa apreciezi si mai mult frumusetea tarii noastre!

Pentru bilete de autocar ieftine, intrati pe Romfour.com!

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.