Cumpărăturile din China, un subiect tot mai tentant pentru bloggeri

După ce remarcam că la început de an tot mai mulți bloggeri își propuneau să se perfecționeze la capitolul afiliere, văd că în ultima perioadă au apărut câteva articole despre cumpărături online din China pe blogurile pe care le citesc des, subiect despre care desigur că am scris și eu aici.

Printre bloggerii care au scris despre asta se află Gabriel Ursan, Emil Călinescu iar Marius Cucu știu că face cumpărături deseori de pe site-urile de afară.

Am dat și eu o comandă pe AliExpress care e mai mult o comandă de test. E un ceas la un dolar însă dacă totul e ok, cu siguranță voi mai comanda 2-3 ceasuri de acolo, că doar v-am zis cât de mult îmi plac. Și totuși cred că voi testa și DX, că tot am văzut că a făcut Gabriel comandă de acolo, pentru că am văzut niște boxe mici și simpatice pentru mașină, pe care aș putea să le montez foarte ușor.

Oricum, din câte am văzut pe internet, cumpărăturile online din China de pe site-uri precum Aliexpress sau DX reprezintă un subiect numai bun de scris pe blog, motiv pentru care recunosc că am avut curajul să dau o comandă. Și abia aștept să mai vin cu un articol cât mai detaliat care să le fie cât mai de folos celor care sunt interesați de cumpărăturile online de pe site-uri străine.

cumparaturi online din china

Distribuie articolul:

13 comentarii

  1. Am făcut și eu câteva cumpărături din China. Un ceas pe care l-am oferit unchiului meu și niște lămpi led pe USB Xiaomi, chestii ce au ajuns cu PostNL la poșta vamală. La următoarele comenzi am ales Hungarian Post, așa că au ajuns direct la poștaș. Cea mai semnificativă „cumpărătură” din China a fost telefonul Leagoo Elite 4.

  2. Prima comanda pe Aliexpress am facut-o in urma cu 4 ani. Dar imi iau consumabile, nuchestii pe care sa le tin mereu. De exemplu, nu mi-as lua ceas din china. Ceasurile sunt o investitie pe care fiecare barbat si fiecare femeie ar trebui sa o ia mai in serios. Cred ca ceasurile sunt ca femeile. Nu iei o varianta frumoasa si proasta facuta gramada. It’s that simple 😀

    O chestie care nu imi place la Aliexpress este faptul ca unele colete depasesc perioada de livrare mentionata pe site (de 15-60 de zile). Mie zilele trecute mi-a venit o comanda plasata pe 1 noiembrie. Da, a durat mai mult de 3 luni. In cazuri d’astea sa fii foarte atent, sa te uiti cand se termina „purcase protection”. Daca sunt mai putin de 5 zile si nu ti-a sosit coletul, sa le dai mesaj sa iti prelungeasca perioada. In caz contrar, daca nu le dai mesaj iar perioada de protectie se termina, nu mai ai dreptul sa soliciti returnarea banilor (daca, de exemplu, coletul nu soseste nici dupa 4 luni).

    Alta chestie. Vezi ca toate coletele sosesc la Posta Vamala (in unele judete exista un singur oficiu vamal). Se plateste o taxa de 1 leu pentru fiecare colet, un fel de taxa de vama. Iar daca valoarea coletului depaseste 10$, platesti si TVA. Deci daca vrei mai multe maruntisuri si depasesc valoarea de 10 dolari, mai bine le comanzi separat. Nu se merita sa platesti tva-ul (e vreo 24%).

  3. Eu am plasat o singură comandă pe site-ul chinezesc shein.com, dar nu am fost mulţumită de produse. Am pierdut vreo 30$ (acum 3 ani dolarul era mult mai mic), dar nu regret că am încercat. Până nu te convingi singur, nu-ţi trece.

      • Este foarte cunoscut în rândul bloggeriţelor de modă sau în rândul femeilor, dar bănuiesc că nu te uiţi tu pe site-urile de genul acesta ca să ştii de el 😛 Oricum, vâzând şi alte produse cumpărate de prietene de pe alte site-uri din China, m-am lecuit să mai fac comenzi în China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.