Cum faci laptopul să te țină cât mai mult

Deși am laptopul ăsta de mai bine de 3 ani în care nu a trecut deloc pe la service, trebuie să recunosc că ar fi ținut mult mai mult dacă aveam ceva mai multă grijă de el. Bateria e moartă aproape complet, e foarte zgâriat și unele plastice sunt cam desprinse. Nu mai zic de faptul că se încălzește foarte tare și că nu prea mai pot juca un joc fără să facă precum un avion.

Cumva mă aștept ca într-o bună zi să văd că nu mai merge, așa că mă gândesc deja să îl înlocuiesc. Am în minte însă 2 variante: să cumpăr un alt laptop sau să cumpăr un sistem desktop. Cel mai tare mă tentează varianta desktop, deoarece știu că m-ar ține mult mai mult. Totuși, aș pierde portabilitatea, așa că de aceea încă am gândul la un laptop nou. Și dacă tot sunt cu gândul la asta, m-am decis să fac un ghid mai mult pentru mine, care însă poate fi util și pentru alții, cu sfaturi despre cum să faci laptopul să te țină cât mai mult.

Pe scurt, dacă ar fi să îmi cumpăr un laptop nou, acestea sunt lucrurile pe care le-aș face pentru ca el să țină cât mai mult:

Stand-ul este obligatoriu din prima zi

Oricum ai face, laptopul va lua praf și alte mizerii, iar la un moment dat va ajunge să se încălzească foarte ușor. Când însă eviți asta pe cât mai mult posibil, cu siguranță mizeria va ajunge mai greu în el. E greșit să ții laptopul în brate, pe pat, și chiar direct pe birou. Cel mai ok e să cumperi un stand din prima zi de când ai laptopul și să îl folosești mereu, iar astfel câștigă multe zile de viață.

laptop

De asemenea, atunci când vezi că laptopul se încălzește, cred că nu ar fi rău să îl cureți din când în când. Iar asta nu acasă, ci mai degrabă la un service autorizat. (De exemplu: https://www.onlaptop.ro/reparatii/asus-service/)

Ori cu baterie, ori fără baterie?

Dacă aș decide să îmi cumpăr un laptop și nu desktop, cu siguranță aș încerca să salvez bateria. Iar asta pentru a putea pleca undeva cu laptopul fără să iau și încărcătorul după mine, precum și fără să mă tem că va muri fix când am mai mare nevoie de laptop. Iar în cazul ăsta am înțeles că e mai ok, dacă îl folosești o perioadă mare, să scoți bateria și să îl ții mereu la încărcat. Astfel, bateria nu va fi solicitată așa mult, ci deloc.

Husa e sfântă

Deși nu m-am gândit niciodată să folosesc o husă pentru laptop până acum, de câteva zile am descoperit că există huse și pentru laptopuri. Probabil că există și ceva folie de protecție pentru ecran, mai subțire, iar dacă există, aș folosi și așa ceva. Iar asta deoarece sunt sigur că s-ar menține mult mai bine, iar zgârieturile ar fi mai puține sau chiar deloc.

Și totuși… să fie desktopul mai bun?

Mi se pare atractivă ideea unui desktop deoarece știu că îl pot curăța eu de praf. Apoi, e ceva mai ieftin ca preț și mi-aș permite ceva mai performant. Totuși, se pierde portabilitatea, iar asta mă pune pe gânduri.

6 Comments

  1. Sergiu R. 21/04/2017
    • Adrian Bolocan 07/05/2017
  2. Bogdan Pană 09/05/2017

Add Comment