Codul Bunelor Maniere – Sa invatam sa vorbim I

Orice discuţie are regulile ei de bază, reguli care dacă sunt respectate vom crea o impresie pozitivă.

Lasă-l şi pe celălalt să vorbească

În cazul în care într-o conversaţie vei vorbi numai tu vei crea o impresie foarte proastă. Chiar dacă cel cu care vorbeşti pare interesat de subiectul pe care-l abordezi trebuie să îi oferi şi lui posibilitatea de a-şi prezenta părerea deoarece altfel va fi foarte dezamăgit de convorbirea avută cu dumneavoastră.

Nu-ţi întrerupe partenerul de discuţie

Să zicem că am oferit posibilitatea partenerului să îşi spună şi el părerea însă la scurt timp l-am întrerupt, acest lucru îl va supăra foarte tare. Plus că va dovedi o lipsă de bun simţ şi nu cred că vă doriţi acest lucru.

Nu face pe deşteptul!

Nu vorbi despre un subiect despre care partenerul de discuţie nu ştie prea multe deoarece convorbirea va fi foarte plictisitoare pentru el. Aşadar trebuie să găsiţi un subiect de interes comun.

Ai grijă la tonul cu care vorbeşti!

Într-o discuţie nu trebuie să vorbeşti nici prea încet dar nici prea tare. Tonul trebuie să fie la volumul potrivit pentru a nu deranja pe nimeni.  Deobicei unele persoane folosesc un ton ridicat atunci când se laudă cu un succes de al lor, acest lucru deranjează vizibil partenerul de discuţie.

 

Acest articol este doar prima parte din categoria „Să învăţăm să vorbim”, urmează partea a II-a.

 

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.