Care este cel mai bun browser?

Întrebarea asta făcea furori pe internet acum 5-6 ani atunci când Opera și Mozilla era la putere. De Internet Explorer nici nu mai zic deoarece cam toată lumea se ferea de el așa că nu prea mai avea niciun cuvânt de spus în această bătălie. Din câte știu, Google Chrome a apărut abia prin 2008 așa că nici el nu avea prea multe de zis pe atunci.

Totuși odată lansat se pare că Google Chrome a cam pus capac luptei pentru titlul cel mai bun browser. Conform iLikeIT, 6 din 10 persoane folosesc browserul de la Google așa că teoretic vorbind nu mai rămân decât 4 persoane care să aleagă între Opera, Mozilla și, de ce nu, Internet Explorer.

Dacă Opera mai este cât de cât folosit, Mozilla se află – după părerea mea – într-o decădere. Poate că greșesc însă sincer să fiu, încă de când aveam calculatorul cu 500 de MB RAM și procesor de 1.8, Mozilla avea multe probleme astfel încât mi s-a pus pata pe el și nu

La rândul meu declar că Google Chrome e cel mai bun browser deoarece de mai bine de doi ani nu lipsește din calculatorul meu. Unul din lucrurile care m-au influențat să fac asta este faptul că mă pot conecta la contul de GMAIL și astfel am toate datele și preferințele salvate indiferent că mi se strică laptopul sau că mi se duce Windowsul.

Acest lucru nu spune decât un singur lucru: atunci când vine vorba de internet Google e șeful.

Am însă și browserul Opera instalat pentru cazurile în care dorește cineva să își verifice contul de Facebook sau de GMAIL pentru a nu mă mai deloga eu însă concluzia rămâne aceeași din articol și anume: Google Chrome este cel mai bun browser fără nici o îndoială.

Sursă imagine: newcaneyisd.org

Distribuie articolul:

12 comentarii

  1. Eu folosesc Mozilla Firefox for Ubuntu (nu mai am Windows de circa 1 an pe nici un calculator).
    Ubuntu seamana cu Windows 7, se comporta cam ca Windows 7, dar nu are problemele Windows.
    Sunt vechi utilizator de Windows (de fapt, am inceput cu DOS, apoi cu Windows, e ceva din „negura de vremi” 😉 ).
    Am si Chromium instalat (care, de fapt, este tot Chrome), dar nu-l folosesc.
    Pe Mozilla am niste toolbar-uri pe care le folosesc (WebRank tookbar, SEO toolbar, SEOmoz Toolbar, StumbleUpon Toolbar si am SerpTrends istalat.

  2. Părerea mea e că cel mai bun browser e cel care îl ai, cel care îl foloseşti zi de zi, cel cu care te-ai obienuit şi cel cu care navighezi pe intenet fără să-ţi pui de fiecare dată întrebarea eu dau click pe link în browserul X care e mai bun decît dacă dau click pe link în browserul Y care la rîndul lui e mai bun decît dacă dau click pe link în browserul Z etc… Fiecare s-a obişnuit cu un browser şi cu un stil de navigat, şi recomand că fiecare, în măsura în care este curios, să încerce şi alte browsere: surprizele pot fi din cele plăcute (se mişcă mai repede, consumă mai puţine resurse) sau mai puţin plăcute, sau chiar frustrante. În funcţie de rezultate, alegerea poate fi sau nu permanentă. De-a lungul timpului m-am jucat cu tot felul de browsere, şi pot să spun că încă nu am găsit browserul perfect, adică acel browser care să fie uti pentru mine (evident, prin configurare). M-a plăcut viteza cu care se mişcă Opera, mi-a plăcut aspectul şi funcţionalitatea şi inovaţiile aduse de Firefox (care acum or lăsat-o mai moale) şi acum folosesc Chrome (în special pentru facilitatea de sincronzare a bookmark-urilor). Totul depinde de gusturi, şi de ceea ce doreşte fiecare să facă cu un browser. Ca şi exemplu, o surpriză placută o poate oferi Browzar, de .
    Aş recomanda, în măsură în care timpul permite, o serie de articole, prin prezentarea opţiunilor avansate din browsere, şi în final, o recapitulaţie comparativă a acestora. Spun asta pentru că fiecare browser ştie să facă re-direcţionări de pagini şi să vadă flash-uri, că doar de asta se cheamă că sunt browsere. Dar opţiunile avansate le diferenţiază uşor, într-un clasament care poate fi totuşi destul de subiectiv !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.